Fredagskäk
Vad äter ni?  På fredagskvällen? Många ser den "obligatoriska" hämtmaten att tillhöra fredagens mys. Jag är inte av den sorten. Förr va jag absolut men idag äter jag mycket hellre hemlagat. För jag ander helt ärligt inte att hämt-mat är värt pengarna. Nej vet ni vad jag får godare och nyttigare mat hemma. Åh andra sidan älskar jag lunch eller middag ute men de är en annan femma känner jag för de är atmosfären som jag är ute efter att va på "restaurang eller fik" de är mysigt! 

I fredags serverade vi iallafall detta som ni ser på bilden nedan. Mozzarella gratinerad kycklingfilé med rotfrukter i ugn, vitlökssås & en fräsch sallad - Fantastiskt gott! 
(null)

Hur gör man? 
Starta ugnen och dela potatis och morötter i klyftor. Sätt in i ugnen. 
Stek kycklingfiléerna hela i olivolja och lite smör, ca 3min på varje sida och krydda med salt o pepper. Lägg sedan filéerna i en ugnsform och skiva mozarella och lägg på filéerna så de täcks, strö lite persilja över mozzarellan och möjligen en gnutta salt. Sätt sedan ugnsformem i ugnen 175grader ca 20min.  Blanda gräddfil och pressadvitlöksklyftor i en skål, tillsätt lite salt. Vill man ha en mer proteinrik sås blandar man hälften grädfil och hälften naturell kvarg. Hacka sedan upp en sallad med de innehåll du önskar - NJUT!